Gordon Training Bulgaria
Български | English

Трениране на Успешни Учители (ТУУ)

Трениране на Успешни Учители (ТУУ)
Програмата Teacher Effectiveness Training (TET) на д-р Томас Гордън е с еквивалент на български език Трениране на Успешни Учители (ТУУ). Преподава се в над 40 страни по света, в България от 2013 г. Едноименната книга на д-р Томас Гордън е преведена и достъпна за българските учители благодарение на издателство "Колибри".

Тeacher Effectiveness Training (TET) е създадена през 1965 г. от три пъти номинирания за Нобелова награда за мир американски психолог д-р Томас Гордън. Това е програма, която дава възможност на хиляди учители и възпитатели да се запознаят и обучат в умения за ефективно общуване и разрешаване на конфликти,необходими за създаване и поддържане на ефективна учебна среда. ТЕТ се преподава само от инструктори и представители обучени и отличени със сертификат от организацията на д-р Томас Гордън ,Gordon Training International.

TET учи на умения за ефективна конфронтация, умения за активно слушане ,методология за решаване на конфликти,методи за промяна на средата,методи за създаване на учебни правила.

В основата на философията на програмата е качеството на взаимоотношението учител-ученик, което е от решаващо значение и е много по-важно от това какъв предмет преподава учителя и как преподава.

Над 7 милиона души са обучени по модела Гордън в почти 50 страни по света и на над 30 езика.

За 50 годишното си съществуване програмата ТЕТ се е доказала като универсална,приложима към всеки културен и етнически произход.

Програмата е насочена към:

Ползите от T.E.T. за обучените професионални кадри:

Сертифицираните инструктори за България  преподават по методологическото ръководство на международната програма Teacher Effectiveness Training (T.E.T) на д-р Томас Гордън, преведена на български език и адаптирана за българските условия и действителност.

Институт Gordon Training International има интернационални представителства, които са упълномощени да предоставят програмите на GTI ((P.E.T),(T.E.T),(L.E.T)) в тяхната страна и на техния език, след подписано двустранно споразумение относно авторски права, стандарти, разпространение.

За повече информация посетете International T.E.T.

 

Контакти

Бургас 8000
ул. "Константин Фотинов" 22 (карта)

0898579018 - Дарина Георгиева
(представител на GTI)

Д-р Томас Гордън
Кой е д-р Томас Гордън?

Американски клиничен психолог (1918 – 2002) известен с „Метода на Гордън“ – първоначално използван за подобряване на отношенията между родители и деца, впоследствие развит и прилаган като общовалиден метод за подобряване на всички видове човешки взаимоотношения.

Още за д-р Гордън »