Gordon Training Bulgaria
Български | English

Трениране на Успешни Учители (ТУУ)

Трениране на Успешни Учители (ТУУ)
Програмата Teacher Effectiveness Training (TET) на д-р Томас Гордън е с еквивалент на български език Трениране на Успешни Учители (ТУУ). Преподава се в над 40 страни по света, в България от 2013 г. Едноименната книга на д-р Томас Гордън е преведена и достъпна за българските учители благодарение на издателство "Колибри".

Тeacher Effectiveness Training (TET) е създадена през 1965 г. от три пъти номинирания за Нобелова награда за мир американски психолог д-р Томас Гордън. Това е програма, която дава възможност на хиляди учители и възпитатели да се запознаят и обучат в умения за ефективно общуване и разрешаване на конфликти,необходими за създаване и поддържане на ефективна учебна среда. ТЕТ се преподава само от инструктори и представители обучени и отличени със сертификат от организацията на д-р Томас Гордън ,Gordon Training International.

TET учи на умения за ефективна конфронтация, умения за активно слушане ,методология за решаване на конфликти,методи за промяна на средата,методи за създаване на учебни правила.

В основата на философията на програмата е качеството на взаимоотношението учител-ученик, което е от решаващо значение и е много по-важно от това какъв предмет преподава учителя и как преподава.

Над 7 милиона души са обучени по модела Гордън в почти 50 страни по света и на над 30 езика.

За 50 годишното си съществуване програмата ТЕТ се е доказала като универсална,приложима към всеки културен и етнически произход.

Програмата е насочена към:

Ползите от T.E.T. за обучените професионални кадри:

Сертифицираните инструктори за България  преподават по методологическото ръководство на международната програма Teacher Effectiveness Training (T.E.T) на д-р Томас Гордън, преведена на български език и адаптирана за българските условия и действителност.

Институт Gordon Training International има интернационални представителства, които са упълномощени да предоставят програмите на GTI ((P.E.T),(T.E.T),(L.E.T)) в тяхната страна и на техния език, след подписано двустранно споразумение относно авторски права, стандарти, разпространение.

За повече информация посетете International T.E.T.

 

Контакти
Бургас 8000
ул. "Константин Фотинов" 22 (карта)

Гордън Груп България 2017 ЕООД

0898579018 - Дарина Георгиева
(представител на GTI)

info@gordonbulgaria.com
gordonbulgaria@gmail.com

Д-р Томас Гордън
Кой е д-р Томас Гордън?

Американски клиничен психолог (1918 – 2002) известен с „Метода на Гордън“ – първоначално използван за подобряване на отношенията между родители и деца, впоследствие развит и прилаган като общовалиден метод за подобряване на всички видове човешки взаимоотношения.

Още за д-р Гордън »