Gordon Training Bulgaria
Български | English

За нас

GTI

Гордън Груп България 2017 ЕООД е официален представител на институт Gordon Training International (GTI) за България. Представителството функционира от гр. Бургас от началото на 2011 г.

Gordon Training International е образователна организация, която осигурява материали и обучение за да направи човешките взаимоотношения по-ефективни и задоволителни. Основателят е три пъти Нобеловият лауреат, американският психолог и световно признат пионер в разрешаването на конфликти при общуването на родители с деца, партньорски двойки, учители и ученици д-р Томас Гордън.

Гордън  Груп България 2017 ЕООД  притежава авторските права и е упълномощено юридическо лице  да предоставя на територията на България чрез мрежа от сертифицирани български инструктори международните образователни програми Parent Effectiveness Training (P.E.T) с еквивалент на български език  Трениране на Успешни Родители (ТУР), Teacher Effectiveness Training (T.E.T) с еквивалент на български  език Трениране на Успешни Учители (ТУУ) и Youth Effectiveness Training (Y.E.T) с еквивалент на български език Трениране на Успешни Деца и Младежи (ТУМ), които от 1962 г. и съответно 1965 г. се използват като методика  за обучение на родители, учители, професионални кадри, деца и младежи  в умения за общуване и разрешаване на конфликти, не само в САЩ но и в още 45 страни по света.

Едноименните книги на д-р Томас Гордън са издадени на български език от издателство Колибри.

Мисията на организацията е:

Да внедри и разпространи в България образователен модел, чиято цел е да превърне човешките взаимоотношения в по-демократични и взаимно задоволителни и да подкрепи системата за предоставяне на този модел на колкото се може повече хора.

За да изпълни тази мисия, Гордън  Груп България 2017 ЕООД  изпълнява следните функции:

1. Провежда периодично семинари за обучение на инструктори -обучители за България по програмите на институт  Gordon Training International.

2. Поддържа контрол на качеството на съдържанието и обучението на програмите P.E.T, T.E.T, Y.E.T за България и отговаря за поддържането на идентичността им   по модела Гордън. По този начин, всички участници и спонсориращи агенции са сигурни, че програмата, която получават е единна, отговаряща на основните правила на д-р Томас  Гордън, които се предлагат под егидата на GTI навсякъде другаде по света. Тази единност и идентичност е важна за   организациите-клиенти и за участниците, защото така те могат да са сигурни, че получават доказана програма, по която се преподава на международно ниво .

3. Действа като клирингова къща за запитвания, засягащи наличието на нашите програми в различните области. Ние поддържаме база данни с инструктори, в която ако се потърси дейността на даден инструктор, може да служи и като информационна база. Инструктори, които не водят група за период от 12 месеца се вписват с неактивен статус.

4. Доставя учебници, учебни тетрадки и други материали за курсовете, които се използват от участниците в GTI групите.


Услуги

1. Обучение на инструктори по програмите на GTI
2. Практически семинари по програмите за родители, учители, деца и младежи   на територията на България
3. Практически семинари по програмите на GTI за служители на организации на работното място
4. Обучения с кредити за педагогически кадри
5. Изнесени обучения с кредити за педагогически кадри

 


Д-р Томас Гордън
Кой е д-р Томас Гордън?

Американски клиничен психолог (1918 – 2002) известен с „Метода на Гордън“ – първоначално използван за подобряване на отношенията между родители и деца, впоследствие развит и прилаган като общовалиден метод за подобряване на всички видове човешки взаимоотношения.

Още за д-р Гордън »Контакти
Бургас 8000
ул. "Константин Фотинов" 22 (карта)

Гордън Груп България 2017 ЕООД

0898579018 - Дарина Георгиева
(представител на GTI)

info@gordonbulgaria.com
gordonbulgaria@gmail.com

Отзиви от учители
Научих много и открих различен начин на общуване с хората. Съчетанието на теория с практически задачи е чудесен и приковаващ вниманието подход.
ОУ „Д-р Петър Берон“ , Пловдив 2020
Отзиви от родители
Когато реших да се запиша за курса, бях в безизходица за проблемите с дъщеря ми и не бях сигурна, че това ще ми помогне. Сега се чувставам обнадеждена и мотивирана да прилагам новия опит и знание.
Т. Иванова, участник от София 2020